ab-c media weblab - experimenten met erfgoed
1 apr 2010 Arjan den Boer

Welkom in het weblab: experimenten met erfgoed

In het weblab delen wij - de medewerkers van ab-c media - innovatieve technieken om erfgoedcollecties digitaal te ontsluiten, presenteren en verrijken. We doen dit met werkende demo's en prototypes, gebruik makend van materiaal van musea, archieven en erfgoedinstellingen uit onze klantenkring en daarbuiten.

Het weblab bouwt voort op onze ervaring met online erfgoedcollecties, maar gaat een stap verder. Nieuwe technieken die nog niet in de praktijk toepasbaar zijn - om technische, organisatorische of budgettaire redenen - proberen we hier op kleine schaal uit. Toepassingen die we tegenkomen en liefst zelf direct mee aan de slag willen. Of technieken die we altijd al hebben willen uitproberen, maar waarvan tot nu toe nooit gekomen is. Zo doen we ervaring op en verzamelen feedback, waarna toepassingen kunnen 'promoveren' naar de websites van onze opdrachtgevers en andere erfgoedinstellingen.

Onderwerpen

De komende tijd schenken we in het weblab aandacht aan:

Delen

Het weblab is geen technisch weblog. De nadruk ligt op toegevoegde waarde, functionaliteit en gebruikerservaring van de toepassingen, maar we vermelden en delen wel de gebruikte technieken, zodat andere ontwikkelaars er ook mee aan de slag kunnen.

Feedback

Het weblab staat open voor reacties en suggesties. We horen graag van personen en instellingen die feedback willen geven of materiaal beschikbaar willen stellen. Daarom is het weblab voorzien van een uitgebreide reactiemogelijkheid met koppeling met Twitter en sociale netwerken. Maar e-mailen kan natuurlijk ook.

Reageren

Arjan den BoerArjan den Boer
ab-c mediae-mailLinkedinwebsite Arjan den BoerGoogleTwitter
14 weblabs
zoom visualisaties panoramafotografie mobiel zoektechniek 3d augmented reality stereofotografie geo gps mashups
achtergrond Wandschil-
dering
in het Analytisch-Chemisch Laboratorium te Utrecht, Toon Ninaber van Eyben, 1942. Foto Het Utrechts Archief
twitter rss info